Pochutnejte si na zdravé makrele připravené s pálivou hořčicí, černým pepřem, čerstvým jablkem a celerovým salátem. Jednoduchý recept vás překvapí výbornou chutí.
Ingredience na makrelu s černým pepřem
4 vykostěné filety čerstvé makrely
2 lžičky dijonské hořčice
3 lžíce mletého černého pepře
2 lžíce směsi koření Staročeská ryba
Ingredience na celerový salát
1/2 celeru s listy, nakrájené na plátky
100 g vlašských ořechů
2 zelená jablka zbavená jádřinců a nakrájená na měsíčky
2 červená jablka zbavená jádřinců a nakrájená na měsíčky
Ingredience na dresink
1 lžíce dijonské hořčice
1 citron, pouze šťáva
3 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Filety makrely potřete hořčicí a obalte ve směsi koření Staročeská ryba a černého pepře.
Rozpalte gril a makrely grilujte tak 3-4 minuty.
Na celerový salát dejte všechny ingredience do velké mísy a řádně promíchejte.
I na dresink dáte všechny ingredience dohromady do malé misky a vše prošleháte.
Těsně před podáváním přelijte salát zálivkou.
Hotové makrely servírujte vedle salátu a užijte si lahodnou chuť tohoto jednoduchého pokrmu.
Přejeme dobrou chuť!